Ziua Meteorologiei

La Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni a fost sărbătorită ”Ziua Mondială a Meteorologiei” de către elevii clasei a VI-a A.

Acestă zi se marchează din anul 1961 şi reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei ONU care a transformat vechea Organizaţie meteorologică internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială.

Profesorul de geografie le-a vorbit elevilor despre vreme, climă, prognoza meteo, Soare, Pământ, Apă, circuitul apei în natură, despre secetă şi inundaţii, le-a prezentat o serie de filmuleţe cu schimbările climatice şi tehnologia modernă de la unele staţii meteorologice.

Au urmat discuţii libere despre cum a reuşit omul, destul de bine, pentru multe secole să se adapteze la efectele vremii şi climei prin crearea adăpostului, producţiei alimentare, furnizarea energiei, un mod de viaţă în armonie cu condiţiile climatice şi de mediu.

Acţiunea a continuat cu realizarea de planşe şi desene în care copiii au evidenţiat necesitatea protejării apelor „sursă şi sevă a vieţii”.

Activitatea s-a finalizat cu un concurs având ca temă „Micul meteorolog”.

Profesor Daniel Olariu