Ziua Educației este ziua dedicată cadrelor didactice

„Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin munca creatoare.”( Edgar Faure)

Cum arată dascălul ideal? Ca un soare ce își împrăștie razele asupra celor ce depind de el? Ce calități ar trebui să aibă? Toleranță, iubire, creativitate și răbdare multă, multă, multă… Acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile copiilor de la clasa a III-a SbS care au punctat faptul că dascălii sunt meniți să transmită mai departe acea nobilă artă a învățăturii de carte. „Eu sunt Malala” constituie o lecție de viață dezbătută de elevii clasei a VI-a B. Prin exemplul ei, Malala a demonstrat că educația chiar constituie o prioritate și că merită să lupți pentru ea.

Prin activitatea „Suntem copii educați!” desfășurată la clasa I A am urmărit conștientizarea de către elevi a rolului educației în viața fiecăruia dintre noi. S-au citit și s-au explicat câteva cuvinte care sintetizează esența educației: învățătură, viitor, destin, devenire, succes, fericire, împlinire, realizare. În final, copiii au decorat flori multicolore scriind aceste cuvinte și realizând un poster.

Prin muncă au sărbătorit ziua educației, elevii clasei I SBS, îndrumați de doamnele învățătoare Mihaela Trifan și Iuliana Săvoaia, au realizat desene pe asfalt cu tema Școala mea. Fiecare elev și-a pus în valoare imaginația, creativitatea, cât și propriile sentimente pe care le are față de școala în care învață, toate acestea fiind redate prin desenele obținute. A fost o activitate plăcută, antrenantă iar elevii au hotărât să o reia și cu altă ocazie.

Numeroase activități dedicate educației și dascălilor s-au desfășurat în această zi de 5 octombrie la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni, având ca scop familiarizarea elevilor cu semnificația zilei, evidențierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generații și recunoașterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor și moralei unei societăți.