Ziua Culturii Naționale

În perioada 15-18 ianuarie, activitățile derulate de elevii școlii au fost dedicate Zilei Culturii Naționale.

Marţi, 15 ianuarie 2019, numele lui Mihai Eminescu a fost pe buzele tuturor, iar poezia lui s-a auzit în fiecare clasă de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”.

De la mic la mare, elevii au sărbătorit frumusețea versului eminescian cu recitări, audiții muzicale, expoziții de carte, interpretarea unor cântece inspirate din poeziile marelui poet, finalizându-se cu proiectul educațional „Medalion literar-Porni Luceafărul”, realizat în colaborare cu Școala „Alexandru Ioan Cuza”, eleva Cristina Luncănița, din clasa a IV-a SbS obținând mențiune , ea recitând „Și dacă…”.

Urmând un frumos obicei născut cu mai mulți ani în urmă, elevii din clasa a VIII-a C au depus un coș cu flori la bustul lui Mihai Eminescu din fața Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Pentru câteva clipe, zgomotul orașului a fost acoperit de versurile nemuritoare ale poetului nostru național, cu menirea de a ne reaminti că, acum 169 de ani, „porni Luceafărul”…

Drumul lui continuă și acum, prin toți cei care prețuiesc Poezia, cinstesc Poetul și recunosc valorile Culturii Naționale.