Zilele Eco în Școala „Ion Irimescu”

Această campanie, „Zilele eco în școala ta”, face parte din proiectul de conștientizare „Caravana ECOTIC”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Life+.

Proiectul se va desfășoară în perioada noiembrie 2014 – iunie 2016 și își propune să schimbe atitudinea și comportamentul populației privind protecția mediului, în special cel al colectării separate, reutilizării resurselor și utilizării energiei verzi, detaliind modul în care se poate reduce poluarea și economisirea resurselor prin colectarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) dar și predarea acestora într-un mod corect și prietenos mediului.

Elevii au făcut cunoștință cu ECOTERRIANUL, un personaj fictiv al proiectului Caravanei ECOTIC.

Ecoterrienii sunt eroi invizibili prezenți pe Pământ. La fiecare faptă „eco” pe care pământenii o fac, un Ecoterrian se naște.

Acest personaj i-a îndemnat pe elevi să devină un exemplu pentru toți ceilalți cetățeni care nu i-au cunoscut pe ecoterrieni, ca împreună, unindu-și forțele, să salvăm planeta.

Prin acțiuni mărunte și pași mici dorim ca viitorii cetățeni să aibă comportamente ecologice, comportamente normale și necesare pentru a recrea un mediu sănătos.

La campania „Zilele eco în școala ta” au participat 490 de elevi din clasele primare și gimnaziale de la Școala ”Ion Irimescu”.