Un mărțișor în dar pentru școala mea

Ca în fiecare an, la sfârșitul lui februarie, Școala „Ion Irimescu” este îmbrăcată în haine de sărbătoare, aniversându-și maestrul al cărui nume îl poartă cu deosebită onoare și respect. Cu prilejul acestei sărbători, elevii clasei pregătitoare Step by Step au desfășurat o activitate educativă legată de acest eveniment.

Scopul acesteia a fost stimularea creativității și a potențialului artistic al elevilor precum și dezvoltarea sentimentelor de dragoste și prețuire pentru valorile naționale.

Activitatea a început prin prezentarea unui material PPT care a cuprins câteva informații despre viața și activitatea artistică a maestrului Ion Irimescu.

Copiii au vizionat câteva din aceste creații, cu precizarea că le pot vedea „pe viu” în cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”din orașul nostru.

După cele vizionate, copiii au audiat Legenda Mărțișorului, au discutat pe baza conținutului, motivând semnificația acestuia. În continuare, sub îndrumarea învățătoarelor Mihaela Trifan și Iuliana Săvoaia au realizat mărțișoare, cu ajutorul diferitelor materiale de lucru, pe care le vor dărui persoanelor dragi lor la începutul lunii martie.

În finalul activității s-a realizat o miniexpoziție cu lucrările copiilor, care a fost expusă pe holul principal al școlii.

Rezultatele așteptate au fost atinse. Elevii s-au implicat efectiv și responsabil în această activitate extracurriculară antrenantă, plăcută, convinși fiind că pot îmbunătăți aspectul propriei școli.

La dorințele și sugestiile școlarilor, pe viitor ne propunem și alte activități în care să îmbinăm utilul cu plăcutul, să dovedim că suntem mici, dar creativi.

Felicitări tuturor celor implicați!