Un mărțișor de la inimă la inimă

Luna martie este o lună încărcată de evenimente și de simboluri, pe care elevii clasei pregătitoare B, îndrumați de profesoara Gabriela Filipciuc, le descoperă zi de zi, bucurându-se de minunatele zile, pline de soare ale acestui început de primăvară.

După ce au vizionat un material PPT cu Legenda Mărțișorului, elevii au descoperit bucuria lecturii, reușind să citească o altă variantă a acestei legende, adusă de bibliotecara Mihaela Stoica, care a avut plăcerea să desfășoare o activitate la clasa noastră.

După ce au discutat despre conținutul legendelor și despre simbolurile reprezentate de mărțișoarele dăruite, elevii au desfășurat o activitate practică prin care au realizat mărțișoare pentru preșcolarii de la Grădinița Specială cu care avem un protocol de colaborare în acest an școlar și cu care desfășurăm diverse activități.

Cu mărțișoarele realizate în clasă elevii au făcut un panou care a fost trimis la Grădinița Specială.

Au învățat astfel că fericirea înseamnă și să dăruiești altora fericire și au demonstrat că, deși sunt mici au inimi mari.

Satisfacția realizării unor mărțișoare i-a însuflețit pe micii școlari. Mâinile lor harnice au realizat și mărțișoare prin tehnica plierii hârtiei, felicitări pentru mame și coliere din benzi de hârtie rulată.

Le vor dărui mamelor de 8 Martie.