Un buchet de zâmbete

Și în acest an, ziua de 8 Martie a fost marcată în mod aparte la clasa I A. La întâlnirea de dimineață, desfășurată sub genericul „Un buchet de zâmbete”, au participat și mamele elevilor. Scopul activității a fost acela de a facilita comunicarea afectivă între generații, de petrecere a timpului de calitate împreună, de răsplătire a mamelor cu daruri de suflet.

Pentru început, școlarii au antrenat mămicile într-un joc dinamic, de spargere a gheții, prin care s-a creat buna dispoziție. Un moment emoționant a fost exprimarea printr-un enunț a ceea ce reprezintă pentru fiecare copil ființa care i-a dat viață. La rândul lor, mamele au precizat ceea ce înseamnă pentru ele copilul.

Prin audierea poveștii „Comoara”s-a subliniat, o dată în plus, valoarea dragostei materne, care nu pălește niciodată.

În jocurile „Ghicește membrii familiei”, „Puzzle cu cel mai prețios zâmbet”, mamele au preluat, pentru câteva minute, rolul de elevi.

Nu au lipsit cântecele interpretate de copii, dedicate invitatelor și alte surprize pregătite cu multă migală, aranjate într-un coșuleț decorat cu flori de primăvară, respectiv un acrostih scris caligrafic, o felicitare lucrată în tehnici combinate, portretul mamei pictat.

Activitatea a fost un prilej de emoții, iar invitatele au fost plăcut impresionate de modul în care s-au manifestat copiii.

La mulți ani, iubite mame!