Trei noi premii obținute de elevii Școlii „Ion Irimescu”

Sâmbătă, 23 februarie 2019, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a participat, alături de alte 16 școli, la concursul județean interdisciplinar „Numai poetul…”.

Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni în parteneriat cu Muzeul de Artă Ion Irimescu și Primăria Municipiului Fălticeni.

Elevii școlii noastre: Alexandra Nechita – 8C, Alexandra Știrbu – 7B, Andreea Cornea – 6C și Timeea Moroșanu – 5A, au participat la secțiunea colectivă cu trei probe (cunoștințe despre viața și opera poetului, recunoașterea poeziilor pornind de la versuri date, creație literară), obținând premiul al III-lea.

La secțiunea individuală „Recitare de poezie eminesciană pe fundal muzical” – eleva Cristina Ioniță a obținut premiul al III-lea, iar, la secțiunea individuală „Opera lui Eminescu în imagini” (creație plastică) eleva noastră – Daria Purdilă, din clasa a 5-a C, a obținut premiul al III-lea.

Echipa școlii a fost pregătită și coordonată de profesorii de limba și literatura română: Alina Pintilii, Andreea Ciocan și Cristina Onesim.

Elevii au arătat interes pentru opera poetului nostru național, acesta fiind și scopul proiectului – revitalizarea receptării poeziei și a personalității lui Mihai Eminescu de către elevii din ciclul gimnazial.