Transparență și comunicare în procesul decizional în unitățile de învățământ preuniversitar

Pe data de 5 mai 2017, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” a găzduit Reuniunea managerială a directorilor școlilor gimnaziale din zona Fălticeni.

Au fost invitați la această activitate Inspectorul școlar general adjunct – domeniul management, Cristian Cuciurean, Inspectorul școlar pentru management instituțional, Ghiorghi Cornia, primarul Cătălin Coman, și toți directorii școlilor gimnaziale din zonă.

Directorul școlii, profesorul Costică Parfenie, a înscris pe ordinea de zi prezentarea istoricului școlii și expunerea temei „Transparență și comunicare în procesul decizional în unitățile de învățământ preuniversitar”, ștafeta fiind preluată de directorul adjunct, profesoara Cătălina Purdilă, care a subliniat că „atât transparența decizională cât și comunicarea au ca scop creșterea eficienței și eficacitatea actului educațional”.

Activitatea a fost completată prin prezentarea celor mai importante activități extrașcolare realizate în unitatea de învățământ în ultimul an.

Acestea au fost aduse în atenție de către consilierul educativ, profesoara Alice Catrina. Un scurt moment artistic a încheiat activitatea, moment la care și-au adus aportul profesoarele Claudia Moșneagu, Maria Luncănița, Silvia Moroșan și Sabina Dulgheriu.

Inpectorii au evaluat activitățile în cadru formal, felicitând echipa managerială a Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, concluzionând că, la nivelul școlii, există o rețea coerentă de coordonare a activităților educative școlare, extrașcolare și extracurriculare ce se realizează în colaborare cu partenerii de la nivel local sau național.