Televiziunea – un vis împlinit. Proiect derulat în perioada programului „Școala Altfel”

                FIȘA ACTIVITĂȚII
            -  ABILITĂȚI DE VIAȚĂ -

Numele și adresa unității de învățământ: ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ION IRIMESCU” FĂLTICENI, str. Nicolae Beldiceanu, nr.23

Nivelurile de învățământ: primar / gimnazial
Numărul elevilor din școală: 725 elevi
Numărul cadrelor didactice din școală: 40
Coordonatorii activității: Iuliana Ivanov & Paulina Ivanov, profesori învățământ primar; tel: 0740 860118 / 0767 478657 + Mihai Dedu si Daniel Nițoiu- gazde Pro TV + Tudor Barbu – prezentator B1 TV

 1. Titlul activității: Televiziunea – un vis împlinit !
 2. Domeniul: abilități de viață
 3. Scopul: să înțeleagă rolul televiziunii ca mijloc de informare în masă.
 4. Obiectivele educaționale ale activității :
  • să cunoască persoane publice ce lucrează în televiziune;
  • să cunoască ce presupune munca în televiziune;
  • să cunoască diferența între difuzorii și consumatorii de televiziune;
  • să dialogheze liber cu oameni din Pro TV și B1 TV;
  • să-și gestioneze emoțiile și să dialogheze cu prezentatorul tv într-o emisiune în direct.
 5. Elevii participanți: colectivul clasei a IV-a Step by Step – 37 elevi- procent de participare: 100%
 6. Durata și locul desfășurării activității: 4 zile, capitala țării-București, sediile televiziunilor PRO TV și B1 TV, muzee ale capitalei.
 • 7.Descrierea activității: În perioada 25-28 februarie, elevii clasei a-IV-a Step by Step au plecat într-o excursie la București. În prima seară au vizitat Muzeul Simțurilor, iar a doua zi au fost invitati la sediile a doua televiziuni : Pro Tv și B1 Tv. La sediul Pro Tv au fost întâmpinați de prezentatorul știrilor, Mihai Dedu și de prezentatorul rubricii meteo, Daniel Nițoiu.
 • Aceștia au stat de vorbă cu elevii și le-au explicat ce înseamnă munca în televiziune. Următorul „popas” a fost studioul lui Măruță unde elevii au avut bucuria de a sta pe celebra canapea „happylica” și au făcut poze la pupitrul știrilor sportive.
 • A urmat sediul televiziunii B1 TV unde, fără a fi anunțați în prealabil, școlarii au intrat în transmisiune directă în emisiunea lui Tudor Barbu „Se întâmplă acum…”. Uimirea a fost mare, dar au făcut față cu succes întrebărilor și au dialogat cu acesta promovând frumos imaginea orașului natal, Fălticeni.
 • 8.Rezultate obținute în urma activității:
 • Copiii și-au îmbogățit cunoștințele referitoare la meseriile ce există în televiziune. Au învățat să-și depășească emoțiile și să dialogheze liber cu persoane publice.Au pus multe întrebări, au primit răspunsuri și au fost încântați să primească autografe de la Mihai Dedu și Daniel Nițoiu.Transmisiunea în direct de la B1 Tv i-a făcut pe copii să trăiască clipe de neuitat, clipe dragi care i-au apropiat de ceea ce înseamnă televiziune.
 • 9.Dorința de continuare a activității: Toți participanții la activitate și-au manifestat dorința de a continua și de a aprofunda cunoștințele legate de mass-media , de alte televiziuni și de meserii care ar fi pe placul copiilor în viitor, în așa fel încât aceștia să fie adaptați la cerințele societății actuale.
 • Asociația de părinți a clasei (înființată în 2014) va sponsoriza viitoarele deplasări ale copiilor în așa fel încât aceștia să dobândească abilități de viață care să-i ajute în alegerea unei viitoare meserii.
 • 10.Motivația propunerii activității ca fiind cea mai bună: „Consider că această activitate este într-adevăr una de succes! Cine n-ar vrea să poata intra, măcar o dată în viață, într-o televiziune/ Cine n-ar vrea să vadă cum e canapeaua lui Măruță? Oare n-a fost un vis? Și…să intri in direct? Cu toaă clasa? În emisiunea lui Tudor Barbu? Incredibil….Mulțumim doamnelor învățătoare pentru imensa surpriză !”
 • Strugaru Cristiana, părinte al unui elev din clasă: „Mai vreau la Pro! Am dat mâna cu prezentatorul știrilor și am autografe de la el și de la Daniel Nițoiu….Și unde mai spui că joacă și FORTNITE…ne-a dat și numele lui din joc…Vom juca impreună ! Uraa! Vă iubim, doamnelor!
 • Luca Ivanov, elev, cl- a IV-a SbS: „A fost ceva de vis! Să discut cu Mihai Dedu și Daniel Nițoiu, să intru în celebrul studio al lui Măruță, să fim în direct fără să ne pregătească nimeni pentru asta…miraculos! Mulțumesc complicilor, d-l Alexandru Larionescu de la sediul Pro TV și d-lui Ovidiu Budușanu, director de programe la B1 TV!”
 • Înv. Iuliana Ivanov: „Așa că, dragi colegi cadre didactice: Să ne împlinim visele!
 • B. Mărturii:
  • ale profesorilor: „Experiența colegelor noastre de la clasa a fost ceva neașteptat și inedit. Le felicit penru inițiativă. Doar așa putem impregna niște modele în mintea și sufletul copiilor noștri : ieșind din spațiul închis al școlii și pregătindu-i pentru viața reală, o viață la care să se poată adapta cu ușurință. O activitate deosebită, despre care s-a scris în presă și pe care copii nu o vor uita niciodată”, Stoica Mihaela, bibliotecar.
 • „Nimic nu-i poate face pe copii să înțeleagă mai bine în ce constă munca unui prezentator, cameraman sau editor, decât contactul direct și exersarea acestor meserii sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu. Mulțumim tuturor pentru ajutor și susținere!”, Luncănița Maria, profesor.