Sărbătorind Unirea Principatelor Române

Ziua de 24 Ianuarie rămâne o filă mereu deschisă din cartea istoriei noastre naţionale. Din 1859 încoace, sărbătorim cu mare fast unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti. La fel ca în fiecare an, elevii școlii noastre au sărbătorit acest moment istoric pentru noi, românii de pretutindeni.

Pentru elevii de la gimnaziu, manifestarea a început cu un discurs susţinut de directorul școlii, profesorul Costică Parfenie, care a ţinut să le reamintească elevilor importanţa zilei de 24 Ianuarie.

Trebuie menţionat, de asemenea, efortul depus de cinci dintre elevii şcolii noastre, care au dorit, la rândul lor să le împărtăşească colegilor propriile idei şi sentimente referitoare la „Unirea lui Cuza”. Îi amintim astfel pe Francesca Benţa, Ştefania Cireş, Ana Ivănuş, Mihnea Moşneagu şi Gabriela Vultur.

La clasa pregătitoare A, s-a desfășurat o activitate educativă prin care elevii s-au familiarizat cu noțiuni specifice, au vizionat o prezentare PPT, din care au desprins însemnătatea actului Micii Uniri și au aflat date esențiale despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Elevii clasei a IV-a B au omagiat evenimentul printr-un moment artistic, constând în recitare de poezii și interpretare de cântece cu tema respectivă. Publicul, format din elevi, părinți și cadre didactice a vizionat cu drag mica reprezentație.

La finalul acestor activități, elevii au dansat „Hora Unirii”, amintind prin bucuria lor de entuziasmul de acum 158 de ani, când strămoşii noştri au pus bazele a ceea ce avea să devină mai târziu România Mare.