Săptămâna cartofului donat

În perioada 19-25 noiembrie 2018, a avut loc campania „Săptămâna cartofului donat”, acțiune de sprijinire a celor aflaţi în dificultate.

Scopul acestei campanii este acela de a-i sensibiliza pe copiii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţiile de dificultate în care se află cei afectaţi de lipsa de alimente.

Prin acest demers se intenţionează să se contribuie la consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Această campanie s-a desfăşurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi a implicat elevii voluntari şi cadrele didactice coordonatoare.

Cartoful este unul dintre cele mai populare alimente. Încă din anul 2005, Adunarea Generală a ONU a acceptat solicitarea Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură de a recunoaşte cartoful ca „un aliment de bază pentru populaţia globului”.

Cartoful este un aliment cu capacitate nutritivă ridicată. Din acest motiv, experţii recomandă ca oamenii să mănânce acesta ca al treilea tip de hrană de bază. Cartoful este bogat în hidrocarbonaţi, sursă calorică importantă pentru corpul uman.

De asemenea, cartoful are şi specificul cerealelor şi al legumelor, mineralele conţinute de acesta depăşind mult pe cele din alimentele de bază obişnuite.

„Săptămâna cartofului donat” implică strângerea de cartofi de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau, în cazul nostru, Așezământului Social „Sfântul Andrei” din Fălticeni.

Mulțumim tuturor elevilor voluntari și părinților care s-au implicat.