Sanitarii cei mai pricepuți sunt la Școala „Ion Irimescu”

Sâmbătă, 5 mai 2018, la Clubul Copiilor din Fălticeni, s-a desfășurat etapa zonală a concursului „Sanitarii pricepuți”.

Învățământul gimnazial a fost reprezentat de șase echipaje care au concurat pentru calificarea la etapa județeană. Competiția a fost foarte strânsă toți elevii dovedind o bună pregătire, teoretică și practică, în domeniul sănătății și acordării primului ajutor.

Echipajul Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”, format din elevii Sarah Anton, Iustina Bujor, Ștefania Cornea, Călin Davidel, Andrei Dumitrescu și Gavriluț Delia, îndrumat de profesoara Tatiana Șandru și asistentul medical Mihaela Gâscă, a fost desemnat câștigătorul locului I, demonstrând o bună cunoaștere a temelor teoretice și a protocoalelor de acordare a primului ajutor.

Echipajul a reprezentat zona Fălticeni la etapa județeană a concursului din 19 mai 2018.

Etapa județeană a concursului „Sanitarii pricepuți” a beneficiat de o participare semnificativă a școlilor gimnaziale.

Deși locul ocupat la etapa zonală ne-a dat speranțe în privința unui rezultat mult mai bun la concursul județean, mențiunea obținută, una din cele trei, ne-a arătat că este cale lungă până la a fi pricepuți în acordarea primului ajutor.

Clasamentul final a fost, în mare măsură, o repetare a aprecierii de la proba teoretică.
Echipajul școlii noastre a demonstrate în schimb o bună pregătire practică, orele petrecute de elevi la Ambulanța Fălticeni, sub îndrumarea cadrelor medicale de acolo dovedindu-și eficiența în siguranța acordării primului ajutor.

Apreciem efortul depus de elevii școlii noastre, implicarea membrilor colectivului Ambulanței Fălticeni. În același timp, mulțumim doamnei profesoare Tatiana Șandru care a coordonat această activitate.