Salvați mediile de viață!

Pe data de 28 octombrie 2015, elevii clasei a IV-a B, îndrumați de doamna profesor învățământ primar Gabriela Filipciuc, au desfășurat proiectul „Salvați mediile de viață!”.

Aceasta a urmărit dezvoltarea capacității de conștientizare a rolului naturii în viața omului, propunerea unor soluții pentru conservarea și ocrotirea mediilor de viață, dar și stimularea capacităților creative ale elevilor prin realizarea unor machete în echipă.

Elevii au prezentat scurte referate despre impactul negativ al activităților umane asupra mediilor de viață, au identificat cauzele deteriorării calității acestora și consecințele care au dus la dispariția unor specii de plante și animale.

Au redat apoi frumusețea mediilor naturale, realizând machete din material ecologice, dar și prin dans și cântec, luând parte la Carnavalul Animalelor.

În încheierea activității au identificat și propus modalități de conservare și de ocrotire a mediului înconjurător și au încheiat activitatea cu un moment de reflecție: ”Ce aș face dacă aș fi un copac magic…”