Continuă proiectul „Mănâncă Responsabil!”

În cadrul proiectului „Mănâncă Responsabil !” în Școala Gimnazială „Ion Irimescu” s-a desfășurat în săptămâna 25-29 septembrie activități având titlul „Darurile Toamnei”.

Clasele I B, I S.b.S., II B, II S.b.S., III S.b.S., IV A, V C, VI C, sub îndrumarea doamnelor profesoare Gabriela Filipciuc, Mihaela Trifan, Lili Săvoaia, Sabina Dulgheriu, Daniela Brăneanu, Carmen Suliman, Iuliana Ivanov, Paulina Ivanov, Cipriana Lungu, Cristina Onesim, Anca Nastasă au încercat să obțină răspunsuri pentru întrebările: „de ce produse locale și de sezon?”, „de ce produse proaspete și nu procesate?”, „de ce atât cât consum și nu cantități mari care ar putea deveni deșeuri?”

Elevii au discutat despre alimentația sănătoasă, despre beneficiile consumului de produse proaspete.

Ei au considerat că în propria grădină, în grădina bunicilor, în piața agroalimentară putem găsi cele mai proaspete fructe și legume fiind luate direct de la sursă și sunt de cele mai multe ori bio pentru că nu sunt tratate cu substanțe chimice, deci sunt cele mai sănătoase.

Elevii au mai aflat că este bine să consume produse locale, deoarece ele sunt mai proaspete decât cele aduse din alte părți.

Nefiind tratate chimic legumele și fructele se strică mult mai repede și de aceea este bine să le culegem în cantitate mai mică, atât cât consumăm o dată, pentru a nu se strica și a face risipă.

Activitatea a încântat elevii, chiar și pe cei care nu prea au obiceiul să consume fructe sau legume crude. Culorile toamnei din coșulețele au încântat ochii și au îmbiat elevii cu aromele și vitaminele acestora.