Programul Mousse și suc 100%: Aici sunt vitamine istețe

În anul școlar 2016-2017 elevii din clasa pregătitoare A, îndrumați de profesor învățământ primar Silvia Moroșan, au participat la programul „Mousse și suc 100% – aici sunt vitaminele istețe”. Campania a fost inițiată și finanțată cu sprijinul UE și a Republicii Polone, precum și din bugetul Fondului de Promovare al Fructelor și Legumelor și promovează obiceiuri sănătoase de consum, precum și educarea privind grupele de alimente, care au un rol important în alimentația de zi cu zi și sunt recomandate de specialiști în nutriție.

Acest demers s-a axat pe educația copiilor în contextul unui regim alimentar bine echilibrat, vizând în principal consumul de patru porții pe zi în cantități adecvate de fructe și legume.

Elevii au aflat că o porție pe zi poate fi înlocuită cu un suc 100% sau un mousse de fructe și legume.

În cadrul acestor activități s-au folosit cu precădere metode active. Metoda proiectului a incitat la căutarea autonomă de informații, la rezolvarea problemelor, la colaborarea în cadrul grupului și la sprijinul colegial. Copiii s-au implicat cu entuziasm în activitățile educaționale în care au fost utilizate materialele didactice elaborate de experții programului.

Sperăm că aceste „lecții” vor fi folosite ca pretext pentru discuții mai largi, inclusiv în familie, despre alimentația adecvată și principii de nutriție, încurajând căutarea de răspunsuri pentru întrebări referitoare la dietă.

În viitor, acest lucru va avea ca rezultat alegerea meselor și a gustărilor mai sănătoase.

Participarea la acest program a oferit și oportunitatea înscrierii la un concurs de artă pe aceeași temă. Ne dorim ca lucrarea colectivă realizată de micii școlari să fie apreciată de juriu.

Mult succes!