Poveste de iarnă

Povestea iernii a început atunci când primii fulgi de nea au acoperit pământul și au invitat copiii la săniuș și jocuri cu bulgări de zăpadă. Această poveste feerică este iubită de cei mici deoarece are un personaj care nu numai că este magic dar, îndeplinește dorințele copiilor și dă viață celor mai frumoase visuri.

Acesta este mult așteptatul Moș Crăciun. An de an, copiii, se pregătesc temeinic pentru venirea moșului și nu contenesc să facă tot felul de lucruri spre a-l impresiona pe bătrânul cel darnic.

Pentru elevii din clasele a IV-a B, și a IV-a SBS de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” din Fălticeni, venirea Moșului Crăciun reprezintă un eveniment important. De aceea au chibzuit mult, s-au sfătuit și până la urmă au hotărât ce să facă ca să îi demonstreze acestuia că sunt copii talentați, serioși și inventivi.

La realizarea planului lor au cerut ajutorul părinților lor și doamnelor învățătoare Dulgheriu Sabina, Suliman Carmen și Moroșan Silvia.

După muncă asiduă dar plăcută au apărut și rezultatele muncii lor, tablouri frumoase care arată splendoarea iernii și felicitări care au împletit măiestrie și sensibilitate în a preamări sărbătorile care se apropie. Când acestea au fost finalizate a apărut ideea unei expoziții care să arate întregii comunități că acești minunați elevi merită să fie vizitați în seara de Crăciun de Moșul.

Doamnele învățătoare au apelat la ajutorul domnului director Egyet Robert, cel care a intrat în spiritul Crăciunului și a acceptat această expoziție în Complexul Comercial Nada Florilor. Mai mult decât atât, acesta, a oferit un spațiu generos celor câteva zeci de lucrări, în zona scărilor rulante.

Acest lucru duce la vizualizarea acestora de către toți cei care în preajma sărbătorilor își vor face aici cumpărăturile.