Pentru un oraș curat și un mediu sănătos

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, începând cu ora 9.00, elevii din clasele a VI-a A, a VII-a B și a VIII-a B, de la Școala Gimnazială ”ION IRIMESCU” din Fălticeni, au participat în cadrul campaniei ”Let s do it” la activități de igienizare a mediului.

Coordonați de profesorii Daniel Olariu, Adrian Țipău, Costică Parfenie, elevii au fost dotați cu mănuși și saci de plastic și-au desfășurat acțiunea de curățenie pe sectorul repartizat școlii noastre: Bulevardul Revoluției, Strada 2 Grăniceri (partea dreaptă spre sensul de ieșire din oraș), Strada Nicolae Beldiceanu, Strada Anton Holban, Strada Cuza Vodă, Strada Pietrari, Strada Buciumeni (până la Mănăstire), și zona Pieței Agroalimentare (de la Cinema până la parcările din spatele blocurilor de pe Revoluției).

Înarmați cu răbdare, atenție și ambiție, elevii participanți au reușit să strângă cincisprezece saci cu deșeuri, pet-uri, hârtie, ambalaje, resturi de țigări, doze.

Acțiunea noastră se dorește a fi un semnal adresat membrilor comunității, dar și un exemplu pentru cetățeni.

În zona pieței, un cetățean ce-și expune produsele realizate (inele, verighete…) ne-a încurajat să mai venim să facem curat. Am întâlnit și un domn care mătura în spatele blocului în care locuiește pe care-l felicităm pentru atitudine.

În acțiunea lor, ecologiștii au fost sprijiniții de administratorul școlii, Dana Ioniță și de membri ai personalului nedidactic: Eugen Câtea, Adrian Nuță și Cornel Steluță.

Tuturor, elevilor, profesorilor, le mulțumim pentru participare și sperăm ca exemplul lor să fie un imbold pentru toată lumea!​