Părinți prezenți și copii fericiți

Cultivarea dragostei pentru natură, responsabilizarea copiilor față de lumea care ne înconjoară în vederea menținerii unui mediu curat, sănătos, constituie una dintre problemele societății contemporane.

Activități de sensibilizare și educare cu acest scop fac parte dintr-un șir de acțiuni ce se derulează în mod frecvent la Scoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni.

Coordonatorul proiectului recent desfășurat la clasa I A, prof. înv. primar Nicoleta Axinte, a observat că învățăceii, care la clasă desfășoară nenumărate activități practice, adoră să conviețuiască în bună armonie cu natura și încearcă să acționeze pentru a păstra mediul nepoluat, plăcut, dar au mare nevoie de sprijin, de îndrumare.

Totodată aceștia se bucură mult când, pe lângă cadrele didactice de la școală, au alături acasă, la bunici, pe stradă, în parc, părinții care îi povățuiesc, îi veghează. Așa a încolțit ideea unui parteneriat pe tema „Părinți prezenți, copii fericiți”.

Avantajul este că sprijinul părintesc le înlătură incertitudinea, teama, le dă speranță, curaj, îi învață să facă diferite lucruri care le vor folosi în viață.

Le mulțumim părinților deoarece au înțeles că doar așa, implicându-se, făcând lucruri împreună, cresc copii frumoși și fericiți, dar în același timp contribuie la îmbogățirea și aprofundarea cunoștințelor privind valoarea și farmecul mediului natural!