Luna pădurii

Sunt multe motive pentru care ar trebui să considerăm pădurile un spațiu plin de viață, furnizor de nenumărate beneficii pentru omenire.

„Plămânii pământului” furnizează oxigen de aceea e foarte important să învățăm să protejăm pădurile, să le îngrijim, să le prețuim, pentru a ne asigura viața pe pământ.

În același timp absoarbe bioxidul de carbon, care este atât de nociv pentru sănătate și astfel, contribuie la reducerea poluării.

Este o sursă de medicamente și remedii naturale și ar trebui să învățăm cum să le utilizăm, astfel încât să fie tot în avantajul nostru. Sunt un loc de relaxare, cu peisaje deosebite, care ne fac să ne simțim mai bine și, de asemenea, care au efect terapeutic asupra psihicului nostru.

Împiedică eroziunile și alunecările de teren și reduce din gravitatea viiturilor.

Găzduiește specii de animale, păsări, vegetație deosebit de variată, reprezintă un sistem ecologic complex, fără de care multe componente ale planetei s-ar pierde pur și simplu.

Sunt doar câteva din multitudinea de motivele care există în favoarea protejării pădurilor de aceea trebuie să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ.

Trebuie să învățăm să prețuim spațiile verzi și să nu avem nevoie de motive exacte pentru a fi buni îngrijitori și protectori ai lor, căci în acest fel ne protejăm pe noi și asigurăm viața și generațiilor următoare.

(prof.înv.primar Carmen Suliman & Dana Brăneanu)