Învăț să mănânc sănătos

Proiectul „Mănâncă Responsabil”este un program de acțiune orientat spre învățarea globală în Anul European pentru Dezvoltare (2015) și mai departe. Ne mândrim că una din cele 50 de școli selectate să participe în proiect este școala noastră, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni.

Pentru a dezvălui obiceiurile alimentare ale elevilor timp de o săptămână elevii claselor primare au completat „Jurnalul pachețelului meu”, iar celor din clasele gimnaziale li s-a administrat un chestionar din care vom observa preferințele lor alimentare.

Datele au fost interpretate și prezentate la începutul activității din 12 decembrie 2015.

Au participat copii din clasele primare și părinții acestora alături de un grup de cadre didactice. Printre invitați s-au numărat primarul Coman Cătălin și doctorul nutriționist Flocea Florentina.

Sper ca elevii, părinții acestora, au înțeles cât de necesar este să mănânce sănătos (calitativ) și cât trebuie (cantitativ). Au fost informați de efectele nocive pe care le are alimentația nesănătoasă asupra organismului.

Au descoperit riscurile îmbolnăvirii în urma consumului de alimente de alimente modificate genetic sau consumului de alimente ce conțin aditivi, conservanți, coloranți.

Toate ar putea fi premizele unor deprinderi sănătoase de alimentație.

Coordonator Proiect ”Mănâncă Responsabil”, profesor Suliman Carmen