Eleva Loluţă Anamaria câștigă premiul I la concursul național „Memoria Holocaustului”

Sâmbătă, 23 mai 2015, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului naţional „Memoria Holocaustului”. Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” a fost reprezentată de către elevele Aioanei Emilia, Frasina Andreea, Loluţă Anamaria şi Matei Valentina, eleve în clasele a VII-a B, respectiv a VII-a C.

Concursul a constat în două probe: una teoretică, în cadrul căreia au fost testate o serie de cunoştinţe ale elevilor, referitoare la perioada Holocaustului şi una practică, în cadrul căreia elevii au fost nevoiţi să realizeze o planşă având drept temă un aspect al acestei perioade.

Elevele şcolii noastre au prezentat juriului aspecte referitoare la copilăria în perioada Holocaustului, lagărul de la Auschwitz-Birkenau, familii despărţite de Holocaust sau femei curajoase care au salvat evrei în această perioadă.

Eleva Loluţă Anamaria, din clasa a VII-a C a reuşit să câştige premiul I la acest concurs, ea având cel mai mare punctaj dintre participanţi la proba teoretică.