Dinții sănătoși fac zâmbetul frumos

În data de 15 octombrie 2015, la clasa a IV-a B, sub coordonarea doamnei profesor învățător primar, s-a desfășurat activitatea ”Dinții sănătoși fac zâmbetul frumos”, care a urmărit educarea elevilor pentru cunoașterea unor noțiuni elementare despre igiena dentară, formarea deprinderilor de folosire corectă a periuței și a pastei de dinți, a aței dentare, participarea elevilor la campaniile naționale promovate de companiile producătoare de pastă de dinți.

Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu doamna doctor Mihaela Coman, medic de familie, care le-a vorbit elevilor despre igiena dentară și le-a demonstrat tehnica unui periaj corect.

Elevii au făcut cunoștință cu „Dințișorul Fericit” din prezentarea adusă de doamna doctor, au exersat periajul corect pe mulajul adus și apoi folosind individual pasta și periuța de dinți, în baia din școală.

La final, au demonstrat că și-au însușit noțiunile elementare despre igiena dentară, completând fișele propuse și au fost răsplătiți cu diplome și cu câte un cadou adus de firma Colgate, care conținea un set de igienă dentară, un pliant pentru părinți și un calendar pe care elevii aveau ca temă să marcheze folosirea zilnică a pastei de dinți.