De Ziua Justiției am fost în locul unde se face dreptate

Data de 25 octombrie a reprezentat un bun prilej de învățare nonformală pentru elevii Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” Fălticeni. Aceștia au răspuns invitației Judecătoriei Fălticeni, desfășurând activități extrașcolare în sediul acestei instituții care și-a deschis porțile, pentru o zi, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile. Școlarii din clasele a II-a Step By Step și a II-a B, au vizitat sălile de judecată, biroul de registratură, sala de consiliu, arhiva și arestul care a fost punctul de maxim interes.

Organizatorii le-au explicat copiilor în limbaj accesibil care aste rolul instanțelor de judecată, în ce constă munca celor angajați acolo, la ce sunt folosite spațiile vizitate, cum se studiază probele, în ce condiții se păstrează documentele, cum se stabilesc pedepsele pentru cei care încalcă legea.

Elevii au înțeles că justiția este un serviciu pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă.

Curioși, micuții au adresat o multitudine de întrebări, dezvăluind perspectivele din care văd ei problemele ce țin de etică. Bineînțeles că după această întâlnire specială cu dreptatea, foarte mulți și-au exprimat dorința de a lucra într-o judecătorie.

Mulțumim gazdelor primitoare și felicităm elevii care s-au implicat activ în lecția de educație juridică!