Bunătăți de casă. Dulce sănătos.

Școala Gimnazială „Ion Irimescu” este înscrisă în Proiectul Internațional Eco-Școală din anul școlar 2007. Derulăm în școală, în cel de-al treilea an, Programul „Mănâncă Responsabil!”, program internațional derulat în țara noastră în 50 de instituții școlare.

Activitatea finanțată de anul acesta a constat într-un concurs de prăjituri între clasele școlii noastre. Toate rețetele prăjiturilor intrate în concurs, însoțite de desen sau de fotografie, au fost publicate într-o revistă.

Au răspuns invitației școlii de a participa la activitate 3 producători locali, 2 medici și reprezentantul consiliului local al municipiului Fălticeni.

Juriul a premiat șase dintre produsele intrate în concurs pentru gust, aspect, ingeniozitate, originalitatea prezentării, desen care a însoțit rețeta, folosirea ingredientelor locale. Clasele premiate au primit în dar, alături de revistă și de diplomă, decorațiuni de Crăciun.

Toate clasele participante la activitate au primit o revistă și un plic de semințe de plante aromatice pentru activitatea pe care o vom desfășura în cadrul proiectului în ianuarie.

Au participat la activitate un număr impresionant de părinți, bunici care au însoțit copiii. Toți cei prezenți au avut de câștigat din activitatea de azi.

Scopul acestei activități a fost să-i determinăm pe copii să aleagă produsele locale de sezon, alimentele gătite în casă, iar pe părinți să renunțe la produsele cumpărate din comerț și să gătească pentru copii, alături de copii, mâncăruri, chiar și dulciuri de casă, considerate mai sănătoase.

Coordonator al proiectului internațional „Mănâncă Responsabil!” este profesor învățământ primar Carmen Suliman.