Apreciere și recunoștință

În preajma Sfintelor Sărbători un gând de mulțumire pentru colegii de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”; după un an bogat în recolte: premii la concursuri, olimpiade și competiții școlare, rezultate foarte bune la examenele de evaluare națională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a, ultima perioadă a fost plină de activități care au adus în actualitate frumusețea și trăinicia obiceiurilor și tradițiilor noastre românești.

Elevii noștri au fost alături de bunicii de la Azilul “Sf. Andrei”, de îngerașii de la Grădinița Specială, de colegii lor aflați în dificultăți materiale, au ornat clasele și holurile școlii cu lucrări plastice,au organizat expoziție interiorul magazinului “Nada Florilor”.

Vreau să mulțumesc părinților care au fost partenerii noștri de suflet în eforturile comune depuse în epopeea devenirii învățăceilor noștri.

Fiecare copil merită un viitor mai bun, fie că vorbim despre cei care fac parte din familii dezorganizate fie despre cei care trăiesc în condiții precare. În cadrul programului,copiii din familii vulnerabile sunt ajutaţi să meargă la școală și să obţină rezultate mai bune – prin ajutor la teme și pregătire suplimentară.

Astfel în decurs de o lună, 11 elevi de la clasele I-IV au beneficiat de o masă caldă la prânz, apoi în cadrul școlii au beneficiat de un program de recuperare și pregătire suplimentară a elevilor rămași în urma la învățătură, la efectuarea de teme dar și la activități recreative de pictura și abilități practice. Atunci când timpul ne-a permis am desfășurat activități în aer liber.

Am observat o îmbunătățire a rezultatelor la învățătură, aceasta ducând la îmbunătățirea imaginii de sine și implicit creșterea încrederii în propria persoană. Copiii sunt mai veseli, mai încrezători și cu o frecvență mai bună la școală.

Gratitudine și aleasă considerație doamnei profesor Elena Melinte și tinerei pensionare profesor Viorica Trufin care au fost alături de acești copii, dar și celor care au trudit pentru ca să se întâmple lucruri minunate pentru acești copii.

L-aș aminti aici pe domnul Heinrich Mayer – patronul de la SC Rogelya SRL, doamna Rachila Păstrăv – director F.A.R.A., parohul de la Biserica Sfântul Ilie -părintele Ionel Marian.

Tuturor, le doresc multă sănătate, Crăciun binecuvântat alături de cei dragi și fie ca bunul Dumnezeu să le răsplătească pentru bucuria pe care o aduc acolo unde este nevoie.