Apa este viață!

La clasa a IV-a A, Ziua Mondială a Apei a fost marcată printr-un set de activități.

Prin desfășurarea acestora, elevii au înțeles cât de importantă este apa pentru toate viețuitoarele, de ce este necesar ca fiecare dintre noi să fim preocupați de păstrarea apelor curate, de ce este bine să se utilizeze apa cu chibzuință, cum putem preveni poluarea apelor.

Fiecare elev și-a ales un domeniu de studiu dintr-o listă întocmită, în comun, în lecția de științe „Apa. Proprietăți și utilizări”.

Copiii au avut la dispoziție o săptămână să cerceteze tema selectată și să elaboreze una-două lucrări, care apoi au devenit paginile unei cărți, intitulată „Strop curat și prietenii lui”, care reprezintă o sinteză a întregului demers.

Elevii au prezentat observații înregistrate în urma unor experimente, au enumerat curiozități despre apă, au creat cu plăcere și entuziasm: cvintete, poezii cu rimă, scurte povești, ghicitori, liste cu expresii, proverbe. Din paginile cărții nu lipsesc mesajele ilustrate.

Cartea se dorește o invitație la responsabilizare cu privire la utilizarea apei. (prof.înv.primar Silvia Moroșan)

Închide robinetul când te săpunești,
Oprește apa când dinții îi lustruiești
Și toate viețuitoarele îți vor mulțumi
Pentru că împreună apa vom economisi!

Marcăm Ziua Mondială a apei pentru a ne aminti că în lume se află miliarde de oameni care suferă de sete, neavând acces la apă potabilă. Îi educăm pe copii să preţuiască mai mult apa şi să nu o risipească, să nu o polueze.

Apa este importantă și pentru organismul nostru, pentru hidratare, pentru sănătate.

Elevii clasei pregătitoare SbS au aflat despre importanța apei, proprietăți, forme de răspândire, utilizări și au participat activ la atelierul practic organizat selectând cuvinte potrivite și completând fiecare cu o „Picătură” prețioasă într-un poster. (prof. înv. primar Carmen Suliman & Dana Brăneanu)

Cântecul apei – manifest.

Anul acesta de Ziua Mondială a Apei, elevii clasei a III-a B, au vizionat filmuleţe educative cu tema „Preţuirea apei”, au ascultat „Word`s Song” (Cântecul Apei) şi au făcut desene – manifest, colaje, privind importanţa apei pentru viaţa pe Pământ. (prof.înv.primar Elena Melinte)