Activități premergătoare sărbătorii Învierii Domnului

Din activitățile dedicate Marii Sărbători enumerăm: A înviat Hristos (Preg. A), Spirit și tradiție (Preg. B, Preg. SbS, II A, II B, II A, III B, III SbS), Mai aproape de Hristos (VI B, VII B, VIII B), Mergem la biserică (I A), Credința din sufletul meu (I B), Ne pregătim de Învierea Domnului (II SbS), Tradiții și obiceiuri pascale la români (II SbS, VI A, VI B, VII C), Sfintele sărbători de Paști (III B), Paștele în Europa (V B, VI B).

Obiectivele acestora au fost: dezvoltarea interesului față de tradiţiile pascale ale românilor și ale altor popoare din Europa; cunoaşterea de către elevi a însemnătăţii sărbătorii Paștelui și a sacrificiului Mântuitorului; consolidarea comportamentului moral-religios; dezvoltarea abilităților de muncă în echipă pentru realizarea unor produse finite specifice.

Elevii au participat cu interes, entuziasm și mare bucurie atât la pelerinaje, la activitățile desfășurate în parteneriat cu diferite biserici (care au presupus și donații constând în alimente neperisabile), cât și la atelierele de lucru.