Acitivăți dedicate zilei de 1 Decembrie

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în școala noastră s-au desfășurat mai multe activități care au evidențiat importanța acestei sărbători.

Copiii din clasa I A au observat și au îmbrăcat costume populare autentice, au admirat obiecte lucrate manual în gospodărie sau în ateliere ale meșteșugarilor, au urmărit o prezentare cu caracter informativ, prin care s-au familiarizat cu simbolurile naționale, au audiat și intonat cântece patriotice, au creat papioane și cocarde în culorile drapelului, au decorat cu semne grafice costume populare imprimate pe suport alb.

În cadrul acestei activităţi, elevii clasei I SbS au vizionat un material legat de evenimentul Unirii, au intonat primele două strofe din Imnul României și au audiat și alte cântece patriotice.

Deasemeni, prin intermediul metodei brainstorming, elevii au enumerat diferite cuvinte care le-au venit în minte atunci când au rostit cuvântul România.

Sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, copiii au realizat colaje despre România. Astfel au conturat și pictat harta țării în culorile naționale, după care au decupat din reviste diferite imagini despre frumusețile și bogățiile patriei pe care le-au lipit,realizând diverse colaje.

În finalul activităţii s-a organizat o expoziţie de lucrări.

Elevii clasei a II-a B, îndrumați de profesoara pentru învățământ primar Sabina Dulgheriu, au spus într-un singur glas: ROMÂNIA, TE IUBIM!

Mai mult decât atât, au și demonstrat că iubesc tot ceea ce înseamnă „românesc” și „românește” organizând o frumoasă expoziție care găzduiește obiecte tradiționale, costume populare atinse de patina timpului, trăistuțe care au adăpostit colaci gustoși, ulcioare care mai de care mai frumos decorate, instrumente folosite de gospodine la țesut sau la tors și multe alte obiecte dăruite cu drag de români adevărați.

Toate acestea au încântat ochiul pe holul școlii timp de câteva zile.

Activitățile dedicate zilei de 1 Decembrie au culminat cu o horă românească, un steag uman facut cu multă pasiune și un „La mulți ani!” cântat din tot sufletul de micii românași.

Elevii clasei a IV-A SbS, coordonați de profesorii pentru învățământ primar Maria Ciocoiu și Alice Catrina, au participat la activitatea ”Un vis Împlinit” dedicată zilei de 1 Decembrie.

Ziua Națională a României a fost marcată printr-o suită de activități dintre cele mai diverse: prezentarea evenimentelor din acea perioadă, lecturarea unor legende ce scot la lumină eroismul, jertfa românilor pentru a înfăptui visul de veacuri, confecționarea de cocarde, intonarea unor cântece patriotice, realizarea de desene ce au ca temă ”unirea”.

Elevii au participat cu entuziasm la activități. Impresionați de eroii prezentați în legendele istorice, și-au croit drum spre bibliotecă dorind să afle cât mai multe despre lupta purtată de români pentru independență și unitate.

În cadrul orei de matematica elevii claselor a V-a A, a V-a B și a VI-a A , coordonați de profesoara Elena Alexandru, au rezolvat exerciții și probleme pornind de la un enunț legat de 1 Decembrie sau imnul României, respectiv sistemul național de decorații.

Elevii clasei a III-a Sbs au compus câteva versuri dedicate Românei.

Romania, tara mea
Astazi este ziua ta.
Noi, a III-a Step by Step
Te felicitam…pe drept.
Ecusoane asamblăm
Patriotismul promovăm
Și privim spre viitor
Cu mâna pe tricolor!