100 zile din viața de școlar

Vineri, 8 martie, „albinuțele” clasei pregătitoare Step by Step de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni au sărbătorit parcurgerea cu succes a primelor 100 de zile de școală. Conform tradiției, copiii pregătesc și prezintă colecții de 100 de obiecte, colecții care vor înfrumuseța sala de clasă și holurile școlii.

Împreună cu părinții și cu doamnele învățătoare Maria Ciocoiu și Cipriana Lungu, elevii s-au bucurat, au recitat, au citit 100 de cuvinte, au cântat și au prezentat, pe rând, colecții individuale a câte 100 de obiecte.

Pregătirea pentru această sărbătoare a început încă din prima zi de școală. Colecția celor 100 de obiecte a fost realizată acasă, cu sprijinul și implicarea părinților.

Fiecare colecție a avut o poveste inedită în care s-au îmbinat armonios pasiunile, îndemânarea și talentul copiilor cu dragostea și afecțiunea familiei. Colecțiile au fost prezentate de copii într-un mod original, precizând utilitatea sau importanța lor.

Îmbucurător a fost faptul că unele colecții au făcut obiectul donației către copiii mai puțin norocoși sau chiar către colegi.

Gestul nobil făcut de copii a impresionat audiența și a constituit un exemplu și un imbold în a participa la acțiuni caritabile.

În zilele premergătoare acestei sărbători, specifice claselor pregătitoare din alternativa educațională Step by Step, elevii au realizat un album al primelor 100 de zile de școală, în care și-au exprimat gândurile și emoțiile prin intermediul desenelor sau în scris cu ajutorul cadrelor didactice.

S-au abordat teme ca ”Școala – cetatea științei”, ”Mama – ființa cea mai dragă” și teme privitoare la preferințele copiilor în materie de povești, personaje, jocuri, meserii, ș.a.

Realizarea lor a fost prezentată părinților, care au le-au apreciat munca și veleitățile artistice sau ”scriitoricești”. Paginile dedicate școlii la ceas aniversar conțin și frumoasele gânduri exprimate de părinți pentru școala care asigură zilnic educație și siguranță copiiilor.

În urma jurizării și premierii, copiii au primit diplome pentru prezentarea celei mai originale colecții, precum și diplome pentru parcurgerea cu succes a primelor 100 zile din viața de școlar.

La activitatea pe centre, elevii au fost ajutați de mame și/sau bunici, iar la finalul acestei activități lucrările au fost dăruite mamei. Astfel, tuturor mamelor li s-a atribuit de către proprii copii titlul de cea mai bună mamă prin intermediul diplomelor confecționate cu drag în acest scop.

Tortul aniversar a venit să îndulcească momentul final al activității, moment mult-așteptat de copii, care au cântat și și-au exprimat dorințe privind următoarele 100 de zile de școală.

Astfel, ziua de 8 martie 2019, va rămâne mereu în amintirea lor cu tot ce a avut sărbătoresc.

La mulți ani, dragi copii! La cât mai multe zile de școală încărcate cu bucurie și succes!