100 de zile de Școală

Sărbătoarea celor 100 de zile de şcoală a fost mult aşteptată de prichindeii clasei pregătitoare Step by Step.

În cele 100 de zile care au trecut de la începutul anului şcolar au învăţat să fie prieteni, au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută în şcoală învăţând mereu ceva folositor.

Zi de zi s-au pregătit pentru marea sărbătoare învăţând litere, cifre, poezii, cântece, poveşti. În clasa împodobită de sărbătoare şi-au aşezat colecţiile de 100 de obiecte realizate pas cu pas, zi de zi, de care sunt tare mândri.

Ziua a debutat cu cântecul claselor Step by Step ,”Prieteni”. Apoi rând pe rând s-au derulat surprize de tot felul pentru fiecare moment al activităţilor din alternativa educaţională. Copiii au trimis 100 de mesaje cu mulţumiri tuturor celor care le veghează copilăria – părinţi, bunici, educatori.

Şi-au amintit mulţimea surprizelor pregătite de doamnele învăţătoare pe parcursul celor 100 de zile de şcoală şi surprizele pe care le-au făcut ei. Au povestit întâmplări şi au împărtăşit impresii din viaţa de şcolar step by step.

Au prezentat colecţiile de 100 de obiecte realizate în timpul liber şi au arătat utilitatea lor sau importanţa lor. Au oferit colegilor din piesele colecţiilor lor spre a-şi aminti de această zi. Şi-au amintit poveştile învăţate prin jocuri de rol mânuind păpuşi şi au creat o poveste din 100 de cuvinte propuse de fiecare dintre ei – Povestea Clasei.

Au completat tabelul magic al numerelor 1-100 cu numere pare şi impare. Au citit 100 de cuvinte ,,politicoase’’, au găsit răspunsul ghicitorilor buclucaşe şi au ,,tâlcuit’’ proverbele înţelepte.

Ochelarii ,,100’’ au fost decupaţi cu multă migală şi atenţie, împodobiţi şi asamblaţi, arătându-le că sunt mai mari şi mai importanţi de când au devenit şcolari. Nu au lipsit jocurile şi voia bună nici un moment! Au fost detectivi descoperind surprize ascunse în toată clasa cu care au realizat posterul celor 100 de inimioare, s-au întrecut în spargerea baloanelor prin plonjare, au oferit ,,pupici’’coloraţi persoanelor dragi.

Doar un tort al celor ,,100 de zile’’ putea încheia sărbătoarea în modul cel mai dulce.

36 de inimioare au fremătat de emoţie şi bucurie cât 100 de inimi pe parcursul celor 8 ore de activităţi ALTFEL.

Astfel, 5 martie.2015, va rămâne ziua celor ”100 de zile minunate de şcoală’’.