100 de zile de școală Step By Step

Ziua de 10 martie a fost una specială pentru elevii din clasa pregătitoare Step By Step. S-au sărbătorit 100 de zile de școală, eveniment specific acestei alternative educaționale. În perioada care a trecut de la începutul anului școlar, „fluturașii” s-au cunoscut, au învăţat să fie prieteni, au înțeles cât de important este să respecte legile clasei, cerințe de tot felul, s-au bucurat de ceea ce au acumulat în minte și în suflet, „pas cu pas” și împreună.

Pregătirea pentru această sărbătoare a început odată cu viața de școlar.

Completarea colecției noastre, cu jetoane fluturași, a făcut parte din întâlnirea de dimineață a fiecărei zile.

Tot în fiecare zi, elevii și-au completat colecția personală, adăugând câte un element. În cadrul sărbătoresc al clasei, copiii au pășit cu emoție, dar și cu mândrie. Fiecare a adus colecția individuală, reușind să surprindă pe colegi.

Ziua a debutat cu întâlnirea de dimineață, în care s-a cântat imnul claselor Step By Step – „Prieteni”, a fost citit un mesaj „mai altfel”, au fost completate Calendarul naturii, Calendarul zilelor de școală și s-a adăugat ultimul element în Colecția noastră.

La secțiunea Noutăți, fiecare elev și-a prezentat cu mândrie rezultatul muncii.

Pentru perseverența, măiestria, originalitatea, organizarea, sensibilitatea de care au dat dovadă în alcătuirea colecțiilor, au fost recompensați cu aplauzele colegilor și binemeritate diplome.

Minilecțiile care s-au desfășurat în continuare, activitățile pe centre, evaluarea la Scaunul autorului au purtat amprenta acestei sărbători.

Spre finalul zilei, elevii și-au amintit de evenimente-surpriză care au avut loc în cele 100 de zile minunate, au povestit despre întâmplări deosebite şi au împărtăşit impresii din viaţa de şcolar. Jocul, dansul, voia bună i-au însoțit în toate cele opt ore de „lucru”.

Sărbătoarea a fost încheiată cu o surpriză dulce oferită de mămici. Cei 34 de fluturați au fost răsplătiți cu tort și suc.

Astfel, 10 martie 2016, va rămâne în amintirea lor cu tot ce a avut sărbătoresc.

La cât mai multe zile de școală încărcate cu succes!