Ecoșcoala

Ce este Eco-școala?

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă.

Dintre acestea, în anul 2018, 68 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).

Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local.

Ȋn anul 2018 au participat 59.000 de şcoli din lume, din care 17.916 deţin Certificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde.

Un număr de 19.800.465 de copiii şi tineri, peste 1.400.000 de cadre didactice dezvoltă acest program în lumea întreagă.

Ghidul Eco-Școala

Programul Mondial Eco-Școala. Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni. Documentație an școlar 2020-2021

Calendar ECO-CDDG

Ziua Verde a Eco-Școlilor

În fiecare an ziua de 29 octombrie are o semnificație aparte pentru toți eco-școlarii, este ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA.

Mai mulți copii din Școala Gimnazială „Ion Irimescu” (clasele pegătitoare SbS, a II-a SbS, a V-a C, a VII-a A) au marcat ZIUA DE ACȚIUNE A VOLUNTARILOR CCDG.

Ca adevărați apărători ai mediului, înarmați cu hârlețe, micii ecologiști și-au dorit să planteze în parcul de joacă al școlii noastre mai mulți pomi fructiferi, cu gândul că peste câțiva anii alți copii se vor bucura atât de umbra acestora, cât și de fructele acestor pomi.

Sub îndrumarea cadrelor didactice (Luncănița Maria, Țipău Adrian, Purdilă Cătălina, Ilișescu Delia, Brăneanu Dana, Suliman Carmen) s-au plantat 2 meri, un prun și un cireș.

Astfel copiii vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie.

  • Ziua Eco-Școlilor din România

    În fiecare an ziua de 29 octombrie are o semnificație aparte pentru toți eco-școlarii, este Ziua Verde a Eco-Școlilor din România.

    Mai mulți copii din Școala Gimnazială „Ion Irimescu” (clasele pregătitoare SbS, a II-a SbS, a V-a C, a VII-a A) au marcat Ziua de Acțiune A Voluntarilor CCDG.

    Ca adevărați apărători ai mediului, înarmați cu hârlețe, micii ecologiști și-au dorit să planteze în parcul de joacă al școlii noastre mai mulți pomi fructiferi, cu gândul că peste câțiva anii alți copii se vor bucura atât de umbra acestora, cât și de fructele acestor pomi. Sub îndrumarea cadrelor didactice (Luncănița Maria, Țipău Adrian, Purdilă Cătălina, Ilișescu Delia, Brăneanu Dana, Suliman Carmen) s-au plantat 2 meri, un prun și un cireș.

    Astfel, copiii,  vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie.