Ziua Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății reprezintă pentru întreaga lume oportunitatea de a se concentra asupra unei probleme de sănătate publică, prioritară la nivel global.

Peste tot în lume, sunt oameni care se zbat în sărăcie,  au condiții de trai și educație proaste, mai puține oportunități de angajare, și suferă din cauza inegalității între sexe.

Mulți oameni trăiesc într-un mediu nesigur, fără acces la apă și aer curat, în insecuritate alimentară și fără servicii de sănătate. Această stare de fapt duce la suferințe inutile, boli evitabile și moarte prematură și dăunează societăților și economiilor noastre. Dar, nedreptatea poate fi corectată.

Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită Ziua mondială a sănătăţii, marcată pentru prima dată în 1950.

Pe elevii clasei a III-a SbS, faptul că erau în vacanță, nu i-a împiedicat să marcheze în mediul online, prin activități specifice, această zi .

După demersurile teoretice inițiale pornite de la sloganul de anul acesta al campaniei, „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”, ce au avut ca scop  identificarea unor acţiuni pe care fiecare le poate întreprinde pentru eliminarea inechităţilor în materie de sănătate, pentru a aduce oamenii împreună şi a construi o lume mai corectă şi mai sănătoasă, elevii au transpus concluziile obținute în urma discuțiilor în imagini ce au luat forma desenelor, posterelor, înregistrărilor video sau fotografiilor.