Un oaspete deosebit

Pe data de 22 martie 2016, elevii clasei a IV-a B, au avut onoarea de a-l avea în mijlocul lor pe domnul primar Herbert Hofauer, din orașul Altotting, landul Bavaria.

Deși a venit în localitatea Sasca Mică cu o delegație din Germania, pentru a aduce ajutoare Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, la invitația doamnei învățătoare Gabriela Filipciuc, domnul primar Hofauer a participat la o activitate cu tema ”Comunitatea”.

Distinsul oaspete a fost întâmpinat de domnul director Costică Parfenie și de domnul primar al Municipiului Fălticeni, Coman Cătălin Coman, și activitatea a debutat cu prezentarea oaspeților.

Având un caracter interdisciplinar, elevii și-au reactualizat cunoștințele dobândite la obiectele: geografie, istorie, educație civică, despre evoluția celor două popoare din trecut și până în prezent.

Domnul primar Herbert Hofauer le-a vorbit elevilor despre orașul pe care îl conduce, despre obiectivele turistice, despre tradițiile germanilor, iar elevii au stabilit asemănări și deosebiri între comunitățile din cele două orașe: Altotting și Fălticeni și i-au pus întrebări.

Pentru a ne face cunoscute tradițiile și obiceiurile, elevii au prezentat în încheiere un program artistic ce a cuprins un colaj de cântece populare din diferite zone ale țării, poezii în limba germană recitate de eleva Amalia Mayer, un recital la orgă al elevelor Irina Iustiniana și Briana Bența și dansul ”Pisicilor aristocrate”.

Această activitate, ce a avut un puternic ecou în sufletele tuturor participanților, a fost realizată cu sprijinul doamnelor Ramona Hăloiu – coordonatoarea proiectului și Mihaela Mayer cât și al domnului Heinrich Mayer cel care ne-a tradus și a făcut posibilă comunicarea noastră, al doamnelor profesoare Claudia Moșneagu și Maria Luncănița, care ne-au sprijinit în realizarea programului artistic.

Timpul s-a scurs pe nesimțite și ne-am despărțit cu regret, iar amintirea acestei zile deosebite va rămâne consemnată în cartea de onoare a școlii, unde domnul primar a avut amabilitatea de a scrie câteva rânduri.