Tabăra de jurnalism şcolar – o experienţă de neuitat
O zi frumoasă de vară. M-am pregătit sufleteşte să merg în prima tabără din viaţa mea, care s-a întâmplat să fie una de jurnalism şcolar, la Muncel, în judeţul Iaşi. Dar nu a fost o simplă întâmplare… Cele două locuri în tabără au fost câştigate de şcoala mea datorită revistei şcolii, care a obţinut titlul de „Laureat” la etapa naţională a Concursului de Reviste şcolare şi jurnalistică.
Aşteptam nerăbdătoare, împreună cu Silvia Pintilie, o colegă dintr-o clasă paralelă, autocarul care avea să ne ducă spre necunoscut, spre noi prietenii şi spre noi experienţe ce trebuiau trăite la maximum. Când acesta a venit în sfârşit, am aflat că aveam să ne petrecem următoarele zile cu nişte profesori tineri, care mai târziu s-au dovedit a fi şi nişte prieteni foarte buni.
Pe drum, am făcut cunoştinţă cu cei 14 copii din judeţul nostru, care, ca şi noi, erau nerăbdători să vadă ce ne aşteaptă acolo.
Tabăra era aşezată într-o pădure care te îndemna să te bucuri din plin de frumuseţile naturii, de cântecul păsărilor şi de multă linişte.
Când am ajuns, am avut plăcuta surpriză să constatăm că acolo ne aşteptau trei vile frumoase, cu camere curate, şi mulţi copii din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, cu care mai târziu aveam să devenim prieteni.
A doua zi, am avut plăcerea să ne întâlnim cu o doamnă profesoară de la Clubul Copiilor din Bucureşti, care ne-a explicat că scopul taberei era să ne ajute să pătrundem mai adânc în tainele scrisului. În acest scop, ne-a dat câte o temă despre care să scriem câte o compunere, care la finalul taberei avea să se regăsească într-o revistă.
În cele cinci zile de tabără, am îmbinat scrisul cu jocul şi cu voia bună, care la sfârşit s-au încununat într-o experienţă de neuitat, cu prietenii noi, pe care aş vrea să le mai trăiesc şi altădată.
Vultur Gabriela – Clasa a VI a B