Proiectul „Să învățăm despre pădure” la final

În anul școlar 2016-2017, elevii clasei Pregătitoare B, îndrumați de profesoara Gabriela Filipciuc, au desfășurat mai multe activități în cadrul proiectului „Pădurea, prietena mea”.

În etapa de documentare, elevii au aflat informații despre pădure de la specialiști și au adunat diverse materiale din natură, pe care le-au folosit la activitățile de matematică și explorarea mediului.

În faza de experimentare ei au desfășurat drumeţii în parcurile orașului și în pădure, după care au vizitat Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”.

Activitățile desfășurate sub generice diferite, ,,Să facem cunoștință cu pădurea”, „Pădurea-mediu de viață”, „Însemnătatea pădurii pentru omenire”, „Școala din pădure”, „Copiii și evenimentele ecologice (Luna Pădurii, Ziua Păsărilor, Ziua Apei)”, „Pădurea-sursă de inspirație”, „Frumusețile naturii văzute prin ochii copiilor”, au urmărit creşterea gradului de conştientizare privind problemele de mediu.

Proiectul a mai vizat întărirea comportamentelor pozitive față de mediu și dezvoltarea unei atitudini ecologice de protejare a mediului înconjurător.

Elevii au realizat desene și colaje, au făcut poze reușind să surprindă momente din evoluția pădurii pe parcursul anotimpurilor.

La finalul proiectului elevii au reușit să să sensibilizeze publicul larg, atrăgând atenția asupra diversității și frumuseții pădurii prin programul artistic „Întâmplări din pădurea femecată”.

Deși proiectul a luat sfârșit, faptele bune de protejarea mediului vor continua.