Locul I și o mențiune pentru echipajele Școlii Gimnaziale ”Ion Irimescu” la concursul ”Cu viaţa mea, apăr viaţa!”

În data de 9 mai 2015 la Detașamentul de Pompieri Fălticeni s-a desfăşurat concursul „Cu viaţa mea, apăr viaţa!”- faza zonală, unde Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni a participat cu două echipaje, unul de fete şi unul de băieţi.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul protecţiei civile şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Profesorul îndrumător Olariu Daniel a asigurat selecţionarea şi pregătirea celor mai buni elevi din cadrul unităţii de învăţământ pe care au reprezentat-o.

Membrii echipajului au demonstrat o bună pregătire teoretică, practică şi faptul că au avut formate deprinderile necesare modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală şi acordării primului ajutor, precum şi cunoştinţe despre măsurile de protecţie, comportare şi intervenţie adecvate factorilor generatori de situaţii de urgenţă.

Echipajul de fete compus din elevele: Ştefan Denisa, Jora Andreea, Pascariu Rebeca şi Manolache Eliza, toate din clasa a VIIa-C, au ocupat locul I, calificându-se la faza judeţeană care a avut loc în data de 16 mai 2015 la I.S.U. Bucovina – Suceava, unde au obţinut o menţiune.

Echipajul de băieţi format din elevii: Ciocan Edilbert – cl. a VIIIa-A, Bălan Vlăduţ, Nica David şi Guguluş Luca din clasa a VIIa-C, au câştigat locul II – faza zonală şi diplomă specială pentru cel mai bun timp obţinut.