Fructele sunt izvor de sănătate

Vineri, 29 septembrie 2017, elevii clasei I B, îndrumați de domna profesoară Gabriela Filipciuc, au desfășurat o activitate în cadrul proiectului „Mănâncă  responsabil”.

Elevii au discutat despre alimentația sănătoasă, despre beneficiile consumului de produse proaspete. La întrebarea „Unde putem găsi cele mai proaspete fructe?”, elevii au răspuns că în propria grădină sau în grădina bunicilor.

Fructele procurate de aici sunt cele mai proaspete, pentru că sunt culese direct de la sursă și sunt bio pentru că nu sunt tratate cu substanțe chimice, deci sunt cele mai sănătoase.

Elevii au mai aflat că este bine să consume produse locale, deoarece ele sunt mai proaspete decât cele aduse din alte părți.

Părinții, împreună cu elevii, au adunat fructe din propria gospodărie, le-au așezat în coșulețe și le-au dăruit elevilor, care le-au consumat la școală. Mai întâi elevii au aflat că este necesar să spele fructele culese și apoi să le consume.

Pentru că aceste fructe se strică mult mai repede decât cele care au fost culese din pomii tratați cu diferite substanțe pentru a se distruge dăunătorii, ele se strică mult mai repede și de aceea este bine să le culegem în cantitate mai mică, atât cât consumăm o dată, pentru a nu se strica și a face risipă.

Activitatea a încântat elevii, chiar și pe cei care nu prea au obiceiul să consume fructe.

Culorile toamnei din coșulețele aduse alcătuiau un tablou încântător și elevii au profitat de toate vitaminele acestor fructe.

Merele, perele, strugurii, gutuile, prunele, nucile, alunele te îmbiau să le consumi. Preferată de toți copiii a fost zmeura de toamnă adusă de un elev, mai ales că nu o găsim prea mult pe piață în acest sezon.

Cum nu au putut termina de consumat toate fructele aduse, activitatea va continua și săptămâna următoare.

Mulțumim părinților care au adus fructele și ne ajută să-i învățăm pe elevi să mănânce responsabil.