Din secretele bucătăriei. Cum se fac clătitele
Elevii au aflat că o clătită poate fi obținută prin coacerea unei foi subțiri de aluat a cărei compoziție cuprinde: făină, ouă, lapte, apă și sare și că formă obișnuită este rotundă.
Umplutura face însă diferența: cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă o consumăm ca desert, dar umplute cu brânză sărată, carne, legume clătita poate deveni o gustare.
Clătitele pot fi așezate pe farfurie sau platou, rulate, pliate ori împachetate. Importante sunt și ingredientele; le-am ales dintre cele mai bune: ouă din cotețul bunicii, lapte de la văcuța străbunicii, doar făina de pe raftul magazinului.
Indiferent de formă sau aromă, de umplutură sau de prezentare, gândul la clătite ne duce spre copilărie.
Curiozitatea și pofta stârnite la școală au determinat acțiunea în sine de gătit care s-a petrecut acasă.
Chiar s-au întrecut! Împreună cu ceilalți membri ai familiei elevii clasei pregătitoare Step by Step, învăță, experimentează gătitul.
Poate v-am făcut poftă!
Profesor Carmen Suliman