Daruri mici din suflet

Elevii clasei a V-a A de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni, împreună cu diriginta lor, prof. Maria Luncănița au organizat vineri 7 decembrie 2018 o activitate deosebită, vizitând copii Grădiniței Leucușești. Elevele Timeea Moroșanu și Alice Gîm au redat în rândurile ce urmează impresiile dobândite de ele și colegii lor în urma acestei activități.

Luna aceasta doamna dirigintă ne-a propus să facem ceva deosebit: să adunăm hăinuțele care ne-au rămas mici, jucării și dulciuri și să mergem în vizită la o grădiniță. Pe data de 7 decembrie, am pornit la drum spre satul Leucușești, unde am găsit într-o anexă ce aparține bisericii din sat 27 de copii.

27 de suflețele care ne-au primit cu brațele deschise și cu zâmbet cald care îți topea inima. Ochișorii lor parcă îți cereau ajutorul.

Atunci când ești liber poți ajuta un copil, iar dacă ajuți un copil, devii liber.

Copiii au nevoie de iubire, iar acești copii merită toată iubirea din lume. Iubire pe care noi am încercat să o oferim fiecăruia. Copilăria înseamnă simplitate. Privește lumea cu ochi de copil și vei vedea că este mai bună.

În acel sat mic sunt mulți copii „bătuți de soartă”, iar noi, din păcate, nu i-am putut ajuta pe toți așa cum ne-am fi dorit. Din puținul nostru am reușit să le facem o bucurie de Moș Nicolae. Împreună am cântat colinde, multe colinde pe care ei le știu de la doamna educatoare Oltița Lungu.

O doamnă deosebită care ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și căldura unei mame. Asta este ea pentru fiecare dintre acești copii. Le știe povestea, necazurile și nevoile fiecăruia dintre ei.

La sfârșitul vizitei noastre ne-am îmbrățișat cu copiii de la grădiniță și printre zâmbetele lor am auzit glasul unei fetițe spunând „Vă iubesc!”. Aceste cuvinte atât de simple, dar totuși atât de mari, ne-au topit inima și ne-au făcut să ne simțim minunat.