Activitățile noastre de Ziua Europei

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. 9 mai este celebrată în diferite forme în majoritatea școlilor românești. Și în școala noastră au fost realizate activități care să puncteze această zi importantă. La clasa I A, s-a desfășurat activitatea „La mulți ani, Europa!”.

Scopul acesteia a fost de conștientizare a apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană.

Prin intermediul unei prezentări PPT, elevii au făcut cunoștință cu numele statelor membre, au observat steagurile specifice, au explicat simbolurile Uniunii Europene, au învățat și intonat imnul. Ca aplicație practică, au realizat un poster care ilustrează deviza Unitate în diversitate.

Activitatea elevilor de la clasa I SbS a debutat prin prezentarea unui material PPT referitor la tripla însemnătate a zilei de 9 mai, precum și simbolurile, numărul de state membre, și steagul, imnul, deviza UE, precum și unele curiozități despre această uniune.

De asemenea, s-a arătat copiilor steagul UE și s-a discutat pe marginea acestuia (culoare, simboluri).

În continuare, copiii îndrumați de doamnele învățătoare Iuliana Săvoaia și Mihaela Trifan, au realizat steagul UE. Astfel, folosind coli albe de hârtie, ei au pictat cu acuarele fondul albastru al steagului, după care au decupat după contur cele 12 steluțe, pe care le-au lipit sub formă de cerc.

În finalul activității s-a organizat o miniexpoziție cu lucrările copiilor.

Anul acesta, pentru elevii clasei a II-a SBS, data de 9 mai a avut dublă semnificație: au avut Evaluarea Națională la Matematică și Ziua Uniunii Europene.

Ambele evenimente le-au întâmpinat cu mult entuziasm și curiozitate.

Au participat cu mult interes la activitatea propusă: am discutat despre Europa, Uniunea Europeană, țările membre, moneda folosită, au realizat steagul UE și steagurile țărilor membre UE.

La final, toți am afirmat: Trăim în România! Suntem copiii Europei!